Hjortejakt i det Skotske høyland

Jaktreisearrangøren Direct Sporting Lets har spesialisert seg på jakt etter hjort og sikahjort i Skottland. Jeg har jaktet med DSL en rekke ganger og har nylig vært der på brunstjakt etter hjortebukker. Hjortene i Skottland lever hvedsaklig i fjellet eller highlands som det kalles i Skottland. Det betyr at jakt på hjort her skiller seg ganske mye fra hjortejakt i resten av Europa og Norge. Her lever hjortene ofte i store flokker og det kan faktisk minne litt om reinsdyrjakt.

IMG_4287

Slutten av september og oktober er brunsttid og maken til brøling vi opplevde på denne jakten har jeg aldri vært med på. Det brølte og buret i alle fjellsider dagen lang og alle de 5 bukkene jeg skøyt var i full brøling. Har du lyst å oppleve dette så anbefaler jeg å reise med Direct Sporting Lets.

IMG_4365

IMG_4383

Det kan bli lange avstander å gå på jakt i Skottland og da er det fint å kunne få hjelp av hester til å frakte hjorten ut av fjellet. Dette er skikkelig Skotsk tradisjon.

IMG_4306

IMG_4431

IMG_4327

IMG_4294

Vi har som vanlig produsert film for Clausen TV og Anders Hammer som var med som kameramann fikk også felt en Skotsk høylandshjort. http://www.clausentv.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: