Hva slags ammo og våpen til skogsfugljakt?

Etter mer enn 25 år som skogsfugljeger har jeg gjort meg noen erfaringer om bruk av våpen og ammunisjon til denne jaktformen og det er blant de vanligste spørsmålene jeg får: Hva slags skudd bruker jeg og hvilke våpen.
De skuddene jeg har brukt aller mest er Rottweil patroner i forskjellige varianter. Jeg testskyter alltid ammo i de forskjellige haglene mine og Rottweil skuddene går utrolig godt i nesten alle hagler jeg har prøvd! Jakt & Friluft AS har et stort tilbud av disse skuddene på lager året rundt.
I senere år har jeg brukt Rottweil semi magnum i 12/70 med 40 grams ladning i US nr.5, altså 3mm haglstr. Og de fungerer utrolig bra. Når det gjelder choker så spiller ikke det så stor rolle, jeg kan bruke alt fra åpen og opp til halv. Det viktigste er å treffe og ha gode skudd, chokene betyr mindre.

Screen Shot 2018-09-11 at 06.53.05

Så har det kommet en ny sak som jeg er stor tilhenger av og det er lyddemper til hagle,  A-Tec A12 heter den. Etter å ha brukt denne nå i to sesonger så kan jeg si at jeg er helfrelst.
Jeg er dessverre plaget med øresus/tinitus og er nødt til å ta vare på hørselen min. I tillegg til at den demper den skadelige lyden så blir det mye mindre rekyl og munnigsvipp.
Hagla jeg bruker nå er en Benelli M2 med 53 cm løp og halv choke kjøpt hos Jakt & Friluft AS.
I tillegg har jeg jaktet med min Krieghoff K80 hagle og siden man ikke kan bruke demper på en dobbeltløper så bruker jeg hørselvern når jeg jakter med den.

Screen Shot 2018-09-11 at 06.54.07

I år er det meget gode forekomster av skogsfugl over store områder og da kan man oppleve fangster som dette.

kris fugler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: