Våpen, kaliber og utstyr til storviltjakta.

Jaktsesongen er godt igang og jeg har vært heldig å få felle en rekke storvilt allerede. Jeg får veldig mye spørsmål om våpen, kaliber, kulevalg osv. Denne høsten har jeg brukt min Blaser R8 Success i kaliber 6,5×55 og på storvilt har jeg brukt RWS Evo kuler i 10,1 gram. På rifla sitter et Zeiss V6 2,5-15×56 og en A-Tec Optima demper. Etter å ha felt flere store hjortebukker og en svær elgokse siste uka så kan jeg si jeg er superfornøyd med prestasjonen på RWS Evo kulene. Lengste fluktstrekning på storvilt er 50 meter og har hatt gjennomskyting på flere av dyrene og meget lite kjøttødeleggelse.

kris storokse

Kulene fra RWS har ekstremt bra presisjon i tillegg til at de fungerer utrolig bra på storvilt og gir lite kjøttødeleggelse. Kulene er kjøpt hos Jakt & Friluft i Arendal.

0027294_rws-65x55-evo-101g-138978

Denne gedigne hjortebukken datt rett ned i smellen med RWS Evo kula i 6,5X55.

IMG_0623

Hjortebukken på bildet under løp maks 50 meter etter et skudd midt i bogen med RWS Evo kule i 6,5×55. Kulevekt er 10,1 gram.

IMG_0536

Både rifle, kikkert, demper og ammo er handlet hos Jakt & Friluft AS i Arendal. Det er en butikk med høy kompetanse på de ansatte og superbra service 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: